Volg de stappen en vind jouw perfecte set

New Power biedt vijf verschillende NP Solar Sets. Maar welke set past het beste bij jouw situatie? Op deze pagina wordt uitgelegd hoe je de beste set voor jouw dak kunt kiezen. New Power heeft high-end sets in het assortiment, dit zijn de NP Solar WING sets. Deze sets hebben een net iets andere opstelling dan de andere sets. Voor een basis set ben je bij ons ook aan het juiste adres. De NP Home set is onze basis set. De Solo set is een set zonder onderstel. Deze bestaat uit twee panelen en een omvormer.

Hoe weet je welke set het meest geschikt is voor jouw dak?

Dat hangt af van verschillende factoren, namelijk:

Stap 1

Hoe groot is je platte dak?

Stap 2

Welke zonopstelling is mogelijk?

Stap 3

Hoe stevig is je dak?

Stap 4

Is er een stopcontact in de buurt?

Stap 1

Hoe groot is je platte dak?

Dit zijn de afmetingen van de NP Solar Sets:

NP Solar Wing Set Naast Elkaar 360 cm x 120 cm 
NP Solar Wing Set Oost-West 185 cm x 220 cm 
NP Solar Wing Set Achter elkaar 185 cm x 270 cm 
NP Home Solar Set Portrait 210 cm x 160 cm 
NP Home Solar Set Solo 176 cm x 104 cm

Om erachter te komen hoe groot je platte dak is, moet je deze simpelweg opmeten. Hieronder kun je de afmetingen van elke NP Solar Set zien. Als je de afmetingen van jouw dak weet, kun je berekenen hoeveel panelen er op jouw dak passen. Je kunt de panelen alleen op een plat dak plaatsen. Heb jij een schuin dak? Neem dan contact met ons op. 

De sets kunnen niet tegen de rand van het dak geplaatst worden. Er moet minimaal 20 centimeter ruimte zitten tussen de panelen en de rand van het dak. Dit is voor de veiligheid. Hoe hoger het dak waarop de set komt te staan, hoe meer ruimte er nodig is, want hoe harder de wind kan zijn. Heb jij een dak dat erg hoog is en veel wind vangt? Dan moet je meer dan 20 centimeter ruimte aanhouden tussen de panelen en de rand van het dak.

Als je de afmetingen van je dak weet en rekening houdt met de minimale afstand van 20 centimeter, weet je precies hoeveel panelen jij op je dak kwijt kunt. Ga naar onze webshop en bestel ze direct!

panelen@3x scaled Newpower

Stap 2

Welke zonopstelling is mogelijk?

De opbrengst van zonnepanelen is het grootst als ze op het zuiden gericht liggen. Niet voor ieder huis is een oriëntatie op het zuiden mogelijk. Zo heb je bijvoorbeeld rijtjeshuizen die in een andere windrichting staan of woningen waar geen zon op schijnt door de schaduw van een hoog gebouw. Je kunt in zulke gevallen de zonnepanelen het beste naar het zuidoosten of zuidwesten richten.

Heb jij een dak dat op het zuiden gericht is? Dan zijn er meerdere sets geschikt voor jouw dak, namelijk:

Dak op het zuiden

De NP Solar Wing Set naast elkaar
De NP Solar Wing Set achter elkaar
De NP Home Solar set portrait

portrait Newpower
achter elkaar Newpower
naast elkaar Newpower

oosten/westen

De NP Solar Wing Set Oost-West

oost west Newpower

Stap 3

Hoe stevig is je dak?

Een set weegt exclusief ballast 50 kilo. Elke set heeft daarnaast een minimale ballast van 50 kilo nodig om tegen alle weersomstandigheden bestand te zijn. Let er dus goed op dat jouw dak dit gewicht aankan, want anders is het een risico dat er scheuren en dus lekkages in het dak komen.

Stap 4

Is er een stopcontact in de buurt?

De NP Solar Set sluit je aan met een stekker in het stopcontact. Als je meerdere sets op één dak wil plaatsen, dan leveren wij zogenaamde door-lus-kabels mee. Deze kabels verbinden de sets aan elkaar en uiteindelijk gaat er nog steeds één stekker naar het stopcontact. Onze kabel naar het stopcontact is 4/5 meter.

Stap 5: Eenvoudig bestellen

Weet je nu welke zonnepanelenset je wilt en hoe veel panelen je kwijt kunt?

Bestel de panelen dan snel en eenvoudig in onze webshop en wij bezorgen ze zo snel mogelijk bij je thuis!