Veelgestelde vragen Newpower

Veelgestelde vragen

Op deze pagina staan de veel gestelde vragen over de plug & play zonnepanelen van Newpower.

Voor vragen over leveringen vragen wij je het bericht af te wachten van onze transporteur. Onze levertijd is maximaal 30 werkdagen. Zo gauw je bestelling is ingepland voor levering, ontvang je van onze transporteur CBC Groep een bericht wanneer je bestelling wordt geleverd. Op de dag van levering neemt de chauffeur telefonisch contact met je op om zijn bezoek nogmaals aan te kondigen.

Wat zijn de regels?

De Newpower Solar Set is een Plug & Play zonnepaneel en valt onder de warenwet (nVWA), net zoals andere elektrische laagspanningsapparatuur. Ons product is CE gecertificeerd conform de eisen voor laagspanningsapparatuur. Apparatuur die door middel van aansluitsnoeren en verlengsnoeren op de elektriciteitsvoorziening wordt aangesloten vallen niet onder het bouwbesluit uit 2012. De NEN1010 is dan ook niet van toepassing op Plug & Play.

Garantie en service 
WELCOME TO THE FUTURE OF PRIVATE SOLAR ENERGY
Wat zijn de specificaties van de panelen?
Afmetingen Opbrengst Garanties
Lengte 164,0 cm 300 Wp Paneel Paneel performance 30 jaar
Breedte 99,2 cm 255 KwH per jaar gem. Paneel product 12 jaar
Hoogte 20 cm 125 EURO per jaar gem. Omvormer product 10 jaar
Hoeveel sets kunnen er op 1 electriciteit groep aangesloten worden?

Op 1 lege groep kan maximaal 3600 Watt worden aangesloten. Dit zijn 6 NP Energy DUO sets (per set 2x 300 Wp paneel) als er geen ander apparaat op die groep is aangesloten. U kunt ook eenvoudig een extra groep laten aanleggen voor uw zonnepanelen.

Hoe verbind ik meerdere sets met elkaar?

Bij een bestelling van meer dan 1 set leveren wij standaard zogenaamde ‘doorluskabels’ mee. Daarmee zijn de sets gemakkelijk aan elkaar te verbinden en gaat er maar 1 stekker naar het stopcontact. U heeft dan ook maar 1 opbrengstmeter nodig. Als de sets los van elkaar staan, dan moeten ze ook apart aangesloten worden en is er een aparte opbrengstmeter nodig.

Hoeveel ballast moet ik leggen?

Om garant te staan dat ons product bestand is tegen alle weersomstandigheden adviseren wij in totaal maximaal 30 kilo op elke installatiebeugel en 20 kilo in de ballastbak. Dit is de maximale ballast waarmee alle weersomstandigheden gedekt zijn. Vaak is deze maximale ballast niet nodig om deze extreme weersomstandigheden bij u minder voorkomen. Denk aan wind bij de kust. U kunt kijken waar u woont en wat er in uw regio wordt aangeraden qua ballast; klik hier. 

Waar kan ik mijn BTW terugvragen?

Op de website van de belastingdienst kunt u eenvoudig de door u betaalde BTW terugvragen met de factuur die u van ons ontvangt.

Verkopen jullie ook een set met 1 of 3 panelen?

Onze plug & play set bevat een micro-omvormer die geschikt is voor 2 zonnepanelen. Daarom is onze set een duo product; 2 panelen en 1 omvormer en verkopen we geen set voor 1 of 3 panelen.