Zonnepanelen set zelf plaatsen2024-06-06T12:55:06+01:00

Zonnepanelen pakket om zelf te plaatsen

Zonnepanelen set kopen om zelf te plaatsen?
Bekijk een zonnepanelen pakket van New Power

Welke zonnepanelen set voor jouw dak?

Wij helpen met je keuze
plug en play zonnepanelen staand
plug and play zonnepanelen liggend

Zonnepanelen set kopen

Met een doe-het-zelf zonnepanelen set kun je gemakkelijk en betaalbaar stroom opwekken en besparen op jouw energierekening. Een set zonnepanelen van New Power is geschikt voor op een plat dak (zoals een schuurdak) of tuin met genoeg ruimte en weinig schaduw.

Home Solar Set

Naast elkaar

Nu 17% korting op premium set met 920 Wp

€ 579,00

 • Zuid opstelling

 • ESDEC for HOME

 • Afmeting: 120cm x 360cm

 • Keuze uit twee omvormers

Home Solar Set

Oost-West

Nu 17% korting op premium set met 920 Wp

€ 579,00

 • Oost-west opstelling

 • ESDEC for HOME

 • Afmeting: 220cm x 185cm

 • keuze uit twee omvormers

Home Solar Set

Achter elkaar

Nu 17% korting op premium set met 920 Wp

€ 579,00

 • Zuid opstelling

 • ESDEC for HOME

 • Afmeting: 270cm x 185cm

 • Keuze uit twee omvormers

Home Solar Set

Portrait

Nu 17% korting op premium set met 920 Wp

€ 579,00

 • Zuid opstelling

 • ESDEC for HOME zwart

 • Afmeting: 190cm x 245cm

 • Keuze uit twee omvormers

Zelf zonnepanelen plaatsen met een zonnepanelen pakket van New Power

Wil jij ook besparen op energiekosten? Zonnepanelen zijn in veel gevallen de perfecte uitkomst. Met plug and play zonnepanelen van New Power kan iedereen met een plat dak of tuin eenvoudig én veilig zelf zonnepanelen plaatsen. De zonnepanelen aansluiten doe je simpelweg via een stekker in het stopcontact. Wij hebben onze plug en play zonnepanelen speciaal ontwikkeld voor iedereen die goedkoop, snel en vooral eenvoudig wil besparen op energiekosten. Ook als je geen groot dak hebt kun je met plug en play zonnepanelen profiteren van zonne-energie! Plaats de NP HOME SOLAR SET bijvoorbeeld op je schuurdak, carport, dak van je serre of een ander plat dak. Zo profiteer je van de kracht van de zon, zonder dure installatiekosten.

zonnepanelen pakket

Wat zit er in een zonnepanelen set?

Iedere zonnepanelen set is een doe-het-zelf pakket bestaande uit:

zelf zonnepanelen plaatsen newpower

Stappenplan zelf zonnepanelen installeren: complete set zonnepanelen

Ga je aan de slag met het plaatsen van de onze doe-het-zelf zonnepanelen? Volg dan ons volledige stappenplan:

1. Controleren dak
controleer of je (platte!) dak stevig genoeg is voor het plaatsen van de zonnepanelen set van New Power. Een set zonnepanelen exclusief onderstel weegt 40 kilo. Het onderstel weegt daarnaast zo’n 30 kilo per paneel (afhankelijk per type). Gemiddeld weegt een set van twee zonnepanelen dus ongeveer 100 kilo. Vraag bij twijfel advies een deskundige.

2. Inmeten dak
meet hoe groot het dak is waarop je de zonnepanelen zelf wilt plaatsen en beoordeel wat de beste stand is voor de zonnepanelen, bijvoorbeeld oost-west opstelling, naast elkaar, achter elkaar of portrait. Bepaal op basis van de beste opstelling hoeveel sets erop passen. Beoordeel met onze zonnepaneel keuzehulp welke Home Solar Set het beste past bij je dak.

3. Stopcontact kiezen
beoordeel op welk stopcontact je de zonnepanelen set van New Power kan aansluiten. Zoek het dichtstbijzijnde stopcontact, beoordeel op welke groep dit stopcontact is aangesloten. Vraag bij twijfel een elektricien.

4. Elektriciteitsgroep controleren
Beoordeel wat er nog meer op de groep is aangesloten en hoeveel ruimte er nog over is. Op een lege groep kun je maximaal 3600 Watt aansluiten, wat neerkomt op zo’n onze 4 sets zonnepanelen per groep. Als je dit aanhoudt is veiligheid gegarandeerd en voorkom je brand. Bij onvoldoende ruimte op de groep, kan een elektricien eenvoudig een extra groep aanleggen.

5.  Bestellen
bestel eenvoudig de set naar keuze en het gewenste aantal sets in de webshop van New Power.

6.  Wachten op de bestelling
jouw doe-het-zelf pakket zonnepanelen ontvang je binnen 2 tot 4 weken. Nadat de bestelling thuis is geleverd, bekijk je de montagehandleiding of instructievideo’s op onze website.

7.  Plaatsen onderstel
Plaats het plug & play onderstel van o.a. ESDEC Flat Fix Fusion volgens de instructie.

8.  Plaatsen onderstel

 1. Sluit de micro-omvormer volgens de instructie aan op één van de panelen en monteer de omvormer vast aan de panelen
 2. leg de panelen op het onderstel en verbind beide zonnepanelen met de omvormer
 3. Plaats de noodzakelijke ballast om veiligheid te kunnen garanderen. Hiervoor gelden de regels van ESDEC.
 4. steek de stekker in het stopcontact én bespaar direct op je energiekosten! Leuk weetje: de opbrengst van je panelen kun je op ieder moment zelf volgen via een app op jouw telefoon.
zelf zonnepanelen installeren plug play

De voordelen van zelf zonnepanelen installeren

Zelf zonnepanelen installeren heeft een aantal voordelen:

 • Geen installatiekosten
 • Eenvoudig, veilig en snel te plaatsen
 • Compleet samengestelde set met alle onderdelen en materialen die nodig zijn
 • Garantie op alle onderdelen zolang de installatie is gedaan volgens de montagehandleiding

Eenvoudig zelf
te installeren

play img Newpower

Vragen over zonnepanelen zelf plaatsen

Wat is de garantie op de zonnepanelen?2023-12-22T12:00:38+01:00

Op onze zonnepanelen zit 25 jaar performance garantie en 10 jaar productgarantie.

Zijn de sets eenvoudig te installeren?2024-06-18T13:10:12+01:00

Bij elke set wordt een montage handleiding geleverd. De sets zijn eenvoudig zelf te installeren, zonder bijkomst van een installateur. Het duurt ongeveer 15 minuten per set.

Voor installatie van het ESDEC FLat Fix Fusion montage systeem kan je eenvoudig de handleiding van ESDEC volgen: landscape en portrait 

Klik hier voor handleiding AP Systems Micro omvormer 

Klik hier voor handleiding AP systems Wifi meter APSystems ECU-R Monitoring Systems gebruiksaanwijzing

Bekijk onderstaande video om te zien hoe eenvoudig je de sets kun installeren.

Heeft de oriëntatie van de panelen invloed op het vermogen?2023-09-08T10:09:43+01:00

Ja, de oriëntatie van de panelen speelt belangrijke een rol in het vermogen dat ze kunnen opwekken. In de bijna alle gevallen is het ideaal om zonnepanelen op het zuiden te richten, omdat ze dan het meeste zonlicht opvangen. Maar ook op het oosten of westen kunnen ze nog steeds aanzienlijke hoeveelheden energie produceren. Welke oriëntatie het beste is in jouw situatie hangt ook af van je verbruik. Zo is je opbrengst met panelen op het oosten en westen meer verspreid over de hele dag, dan met panelen op het zuiden. Meer hierover lees je in op onze pagina ‘Hoe kies je de juiste set’.

Hoe lang gaan zonnepanelen van New Power mee?2023-09-08T10:09:23+01:00

De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar. Na verloop van tijd kan het vermogen van de panelen geleidelijk afnemen, maar ze blijven nog steeds energie opwekken. Bij New Power bieden we je een uitstekende garantie en service. Op al onze zonnepanelen bieden wij een performance garantie van 25 jaar en een productgarantie van 10 jaar

Wat is het verschil tussen Wattpiek (Wp) en kilowattuur (KWh)?2023-09-08T10:10:07+01:00

Wattpiek (Wp) is een eenheid die het maximale vermogen van een zonnepaneel onder ideale omstandigheden aangeeft. Kilowattuur (KWh) is daarentegen een eenheid van energie en geeft aan hoeveel elektriciteit (kilowatt) een zonnepaneel daadwerkelijk opwekt per uur (hour).

Hoe besparen op energiekosten met een zonnepanelenpakket?

Wanneer zonlicht op de zonnecellen in de zonnepanelen valt, zetten de panelen het zonlicht om in stroom. De micro-omvormer van de set zonnepanelen zorgt ervoor dat de stroom geschikt is voor het terugleveren in het stopcontact. De opgewekte zonne-energie, komt dan als elektriciteit terecht bij de aangesloten groep in de meterkast.

Aan het einde van het jaar verrekenen de meeste energiemaatschappijen wat er verbruikt en terug geleverd is. Daardoor worden de kosten voor wat er is verbruikt lager én bespaar je daarmee op je energierekening.

Mag ik zelf zonnepanelen monteren?

Reguliere zonnepanelen zelf installeren is legaal, maar niet verstandig als je hier geen ervaring mee hebt. Dit kan onveilige situaties veroorzaken zoals brand. De plug en play zonnepanelen van New Power kun je daarentegen wel eenvoudig zelf installeren (ook als je niet zo handig bent en geen ervaring hebt met zonnepanelen plaatsen). Je volgt namelijk gewoon alle stappen in de montagehandleiding en hoeft dus geen dure installateur in te huren. Wanneer jij je aan de instructies houdt, is veiligheid bij de installatie van onze doe-het-zelf-zonnepanelen gegarandeerd. Daarnaast bieden wij garantie op alle onderdelen zolang je de installatie doet volgens de montagehandleiding.

Investering in 4 jaar terugverdienen

Scroll naar rechts op mobiel

Aant. wattpiek per set (2 panelen) Correctiefactor in Nederland Gem. opbrengst per set per jaar Energieprijs per KwH Gem. opbrengst per jaar Gem. prijs per set Terugverdientijd
720Wp 0,85 612 KwH €0,20 €122,40 €499 4 jaar
890Wp 0,85 756,50 KwH €0,20 €151,30 €597,50 3,9 jaar
920Wp 0,85 782 KwH €0,20 €156,40 €699 4,4 jaar
Ga naar de bovenkant