• Levertijd verkort naar 2-4 weken
Newpower
Zonnepanelen set zelf plaatsen2023-05-12T09:32:37+01:00

Zonnepanelen set om zelf te plaatsen

Zonnepanelen set kopen om zelf te plaatsen?
Bekijk de zonnepanelen pakketten van New Power

Welke zonnepanelen set voor jouw dak?

Wij helpen met je keuze
plug en play zonnepanelen staand
plug and play zonnepanelen liggend

Zonnepanelen set kopen

Met een doe-het-zelf zonnepanelen set kun je gemakkelijk en betaalbaar stroom opwekken en besparen op jouw energierekening. Een set zonnepanelen van New Power is geschikt voor op een plat dak (zoals een schuurdak) of tuin met genoeg ruimte en weinig schaduw.

Wing
Naast elkaar

0% btw

Wing
Oost-West

0% btw

Wing
Achter elkaar

0% btw

Zelf zonnepanelen plaatsen met de zonnepanelen sets van New Power

Wil jij ook besparen op energiekosten? Zonnepanelen zijn in veel gevallen de perfecte uitkomst. Met plug and play zonnepanelen van New Power kan iedereen met een plat dak of tuin eenvoudig én veilig zelf zonnepanelen plaatsen. De zonnepanelen aansluiten doe je simpelweg via een stekker in het stopcontact. Wij hebben onze plug en play zonnepanelen speciaal ontwikkeld voor iedereen die goedkoop, snel en vooral eenvoudig wil besparen op energiekosten. Ook als je geen groot dak hebt kun je met plug en play zonnepanelen profiteren van zonne-energie! Plaats de NP HOME SOLAR SET bijvoorbeeld op je schuurdak, carport, dak van je serre of een ander plat dak. Zo profiteer je van de kracht van de zon, zonder dure installatiekosten.

zonnepanelen set

Wat zit er in een zonnepanelen set?

Iedere zonnepanelen set is een doe-het-zelf pakket bestaande uit:

 • twee zonnepanelen;

 • één APsystems DS3L micro-omvormer;

 • wifimeter;

 • montagemateriaal;

 • onderstel van ESDEC Flat Fix Fusion;

 • montagehandleiding;

 • bekabeling (netsnoeren, seriekabels).

zelf zonnepanelen plaatsen newpower

Stappenplan zelf zonnepanelen installeren: complete set zonnepanelen

Ga je aan de slag met het plaatsen van de onze doe-het-zelf zonnepanelen? Volg dan ons volledige stappenplan:

1. Controleren dak
controleer of je (platte!) dak stevig genoeg is voor het plaatsen van de zonnepanelen set van New Power. Een set zonnepanelen exclusief onderstel weegt 40 kilo. Het onderstel weegt daarnaast zo’n 30 kilo per paneel (afhankelijk per type). Gemiddeld weegt een set van twee zonnepanelen dus ongeveer 100 kilo. Vraag bij twijfel advies een deskundige.

2. Inmeten dak
meet hoe groot het dak is waarop je de zonnepanelen zelf wilt plaatsen en beoordeel wat de beste stand is voor de zonnepanelen, bijvoorbeeld oost-west opstelling, naast elkaar, achter elkaar of portrait. Bepaal op basis van de beste opstelling hoeveel sets erop passen. Beoordeel met onze zonnepaneel keuzehulp welke NP Solar Set het beste past bij je dak.

3. Stopcontact kiezen
beoordeel op welk stopcontact je de zonnepanelen set van New Power kan aansluiten. Zoek het dichtstbijzijnde stopcontact, beoordeel op welke groep dit stopcontact is aangesloten. Vraag bij twijfel een elektricien.

4. Elektriciteitsgroep controleren
beoordeel wat er nog meer op de groep is aangesloten en hoeveel ruimte er nog over is. Op een lege groep kun je maximaal 3600 Watt aansluiten, wat neerkomt op zo’n 5 a 6 sets zonnepanelen per groep. Als je dit aanhoudt is veiligheid gegarandeerd en voorkom je brand. Bij onvoldoende ruimte op de groep, kan een elektricien eenvoudig een extra groep aanleggen.

5.  Bestellen
bestel eenvoudig de set naar keuze en het gewenste aantal sets in de webshop van New Power.

6.  Wachten op de bestelling
jouw doe-het-zelf pakket zonnepanelen ontvang je binnen 2 tot 4 weken. Nadat de bestelling thuis is geleverd, bekijk je de montagehandleiding of instructievideo’s op onze website.

7.  Plaatsen onderstel
Plaats het plug & play onderstel van o.a. ESDEC Flat Fix Fusion volgens de instructie.

8.  Plaatsen onderstel

 1. Sluit de micro-omvormer volgens de instructie aan op één van de panelen en monteer de omvormer vast aan de panelen
 2. leg de panelen op het onderstel en verbind beide zonnepanelen met de omvormer
 3. steek de stekker in het stopcontact én bespaar direct op je energiekosten! Leuk weetje: de opbrengst van je panelen kun je op ieder moment zelf volgen via een app op jouw telefoon.
zelf zonnepanelen installeren plug play

De voordelen van zelf zonnepanelen installeren

Zelf zonnepanelen installeren heeft een aantal voordelen:

 • Geen installatiekosten
 • Eenvoudig, veilig en snel te plaatsen
 • Compleet samengestelde set met alle onderdelen en materialen die nodig zijn
 • Garantie op alle onderdelen zolang de installatie is gedaan volgens de montagehandleiding

Eenvoudig zelf
te installeren

play img Newpower

Vragen over zonnepanelen zelf plaatsen

Heeft de oriëntatie van de panelen invloed op het vermogen?2023-09-08T10:09:43+01:00

Ja, de oriëntatie van de panelen speelt belangrijke een rol in het vermogen dat ze kunnen opwekken. In de bijna alle gevallen is het ideaal om zonnepanelen op het zuiden te richten, omdat ze dan het meeste zonlicht opvangen. Maar ook op het oosten of westen kunnen ze nog steeds aanzienlijke hoeveelheden energie produceren. Welke oriëntatie het beste is in jouw situatie hangt ook af van je verbruik. Zo is je opbrengst met panelen op het oosten en westen meer verspreid over de hele dag, dan met panelen op het zuiden. Meer hierover lees je in op onze pagina ‘Hoe kies je de juiste set’.

Hoe lang gaan zonnepanelen van New Power mee?2023-09-08T10:09:23+01:00

De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar. Na verloop van tijd kan het vermogen van de panelen geleidelijk afnemen, maar ze blijven nog steeds energie opwekken. Bij New Power bieden we je een uitstekende garantie en service. Op al onze zonnepanelen bieden wij een performance garantie van 25 jaar en een productgarantie van 10 jaar

Wat is het verschil tussen Wattpiek (Wp) en kilowattuur (KWh)?2023-09-08T10:10:07+01:00

Wattpiek (Wp) is een eenheid die het maximale vermogen van een zonnepaneel onder ideale omstandigheden aangeeft. Kilowattuur (KWh) is daarentegen een eenheid van energie en geeft aan hoeveel elektriciteit (kilowatt) een zonnepaneel daadwerkelijk opwekt per uur (hour).

Wanneer stopt de salderingsregeling?2023-09-15T10:55:32+01:00

Vanaf 2031 kan er niet meer gesaldeerd worden, het salderingspercentage is dan 0%. Het afbouwen van de salderingsregeling start vanaf 2025. Vanaf dan kun je ieder jaar minder energie salderen.

Wat is de salderingsregeling?2023-09-15T10:55:45+01:00

De salderingsregeling is een stimuleringsmaatregel van de Rijksoverheid voor duurzame energie. Deze regeling zorgt ervoor dat als zonnepaneelhouders te veel stroom opwekken, ze deze stroom kunnen terugleveren aan het elektriciteitsnet. De hoeveelheid teruggeleverde stroom wordt verrekend door de energiemaatschappij met de stroom die ze afnemen van het net, wat resulteert in een lagere energierekening. Op dit moment kunnen zonnepaneelhouders 100% van hun opgewekte stroom salderen, wat betekent dat ze volledig worden gecompenseerd voor de teruggeleverde energie. Doordat zonnepanelen steeds betaalbaarder worden en de energieprijzen stijgen, stijgt ook het rendement voor de gebruiker en heeft de overheid besloten om vanaf 1 januari 2025 de salderingsregeling jaarlijks langzaam af te bouwen. Uiteindelijk zal de salderingsregeling in 2031 volledig worden beëindigd, waardoor het salderingspercentage op 0 komt en het niet meer mogelijk is om energie te salderen.

Hoe besparen op energiekosten met een zonnepanelenpakket?

Wanneer zonlicht op de zonnecellen in de zonnepanelen valt, zetten de panelen het zonlicht om in stroom. De micro-omvormer van de set zonnepanelen zorgt ervoor dat de stroom geschikt is voor het terugleveren in het stopcontact. De opgewekte zonne-energie, komt dan als elektriciteit terecht bij de aangesloten groep in de meterkast.

Aan het einde van het jaar verrekenen de meeste energiemaatschappijen wat er verbruikt en terug geleverd is. Daardoor worden de kosten voor wat er is verbruikt lager én bespaar je daarmee op je energierekening.

Mag ik zelf zonnepanelen monteren?

Reguliere zonnepanelen zelf installeren is legaal, maar niet verstandig als je hier geen ervaring mee hebt. Dit kan onveilige situaties veroorzaken zoals brand. De plug en play zonnepanelen van New Power kun je daarentegen wel eenvoudig zelf installeren (ook als je niet zo handig bent en geen ervaring hebt met zonnepanelen plaatsen). Je volgt namelijk gewoon alle stappen in de montagehandleiding en hoeft dus geen dure installateur in te huren. Wanneer jij je aan de instructies houdt, is veiligheid bij de installatie van onze doe-het-zelf-zonnepanelen gegarandeerd. Daarnaast bieden wij garantie op alle onderdelen zolang je de installatie doet volgens de montagehandleiding.

Investering in 2 jaar terugverdienen

Scroll naar rechts op mobiel

Aant. wattpiek per set (2 panelen) Correctiefactor in Nederland Gem. opbrengst per set per jaar Energieprijs per KwH Gem. opbrengst per jaar Gem. prijs per set Terugverdientijd
680Wp 0,85 578 KwH €0,80 €462,40 €710 1,54 jaar
740Wp 0,85 629 KwH €0,80 €503,20 €800 1,59 jaar
790Wp 0,85 671,5 KwH €0,80 €537,20 €995 1,85 jaar
800Wp 0,85 680 KwH €0,80 €544,00 €1032 1,90 jaar

Titel

Ga naar de bovenkant