Hoe werkt het2024-04-09T21:27:13+01:00

In het kort

De Home Solar Set kan je aansluiten met een stekker in het stopcontact.

Maar hoe werkt dat dan precies? De zon valt op de zonnecellen van het paneel. De zonnecellen zetten het zonlicht om in stroom. De micro-omvormer van de set zorgt ervoor dat de stroom die wordt opgewekt door de panelen geschikt is voor terug leveren in het stopcontact. Vanaf het stopcontact komt de stroom terecht bij de aangesloten groep in de meterkast.

De meeste energiemaatschappijen maken aan het einde van het jaar een verrekening van ‘wat is er verbruikt’ en ‘wat is er opgeleverd’. Daarmee verminderen de verbruikte kosten van het gehele huishouden. Het maakt dus niet uit op welke groep in de meterkast de panelen worden aangesloten!

De Home Solar Set is een Plug en Play zonnepaneel en valt onder de warenwet (nVWA), net zoals andere elektrische laagspanningsapparatuur. Ons product is CE gecertificeerd conform de eisen voor laagspanningsapparatuur. Apparatuur die door middel van aansluitsnoeren en verlengsnoeren op de elektriciteitsvoorziening wordt aangesloten vallen niet onder het bouwbesluit uit 2012. De NEN1010 is dan ook niet van toepassing op zonnepanelen met stekkers.

Op 1 lege groep kan maximaal 3600 Watt worden aangesloten. Een extra groep laten aanleggen voor zonnepanelen kan eenvoudig gedaan worden door een elektricien.

portrait Newpower

Wat je wil weten

NP Home Set

Het onderstel van de NP Home Set bestaat al 10 jaar. Bewezen, robuust, eenvoudig en in 5 minuten te installeren op een plat dak. De zonnepanelen zijn verticaal opgesteld (zogenaamde portrait opstelling) met een hoek van 20° graden. Het is mogelijk om de zonnepanelen naast elkaar, achter elkaar of ‘rug aan rug’ te plaatsen.

Bij de NP Home Set wordt standaard de NPE WVC micro-omvormer geleverd. Deze omvormer heeft 2 jaar garantie.

NPE 600W Manual 1230125

 • weinig ruimte nodig
 • beste stand voor performance
 • goedkoopste oplossing
 • snelle montage

 • Geen gesloten systeem

 • Minder ideaal voor hoge daken

play img Newpower
wing Newpower

Wat je wil weten

NP Solar WING

Het onderstel van de NP Solar WING is van ESDEC. ESDEC is een van de grootste Nederlandse fabrikanten wereldwijd in montage systemen voor zonnepanelen op middelgrote en kleinere platte daken. De panelen zijn opgesteld in een hoek van 13° graden.
Het is mogelijk om de zonnepanelen naast elkaar, achter elkaar of ‘rug aan rug’ te plaatsen.

Bij de NP Solar Wing Set wordt standaard de APSystems DS3L (20 jaar garantie) OF de NPE WVC micro-omvormer (2 jaar garantie) geleverd; bekijk onze sets in de webshop.

APSystems Microinverter DS3-L handleidingy.eu/sh

NPE 600W Manual 1230125

 • high end onderstel van ESDEC, de marktleider in onderstellen
 • licht en stevig, mooie afwerking
 • weinig ballast nodig
 • gesloten systeem
 • Iets meer ruimte nodig
 • Iets duurder
play img Newpower

Veelgestelde vragen

Wat is de garantie op de zonnepanelen?2023-12-22T12:00:38+01:00

Op onze zonnepanelen zit 25 jaar performance garantie en 10 jaar productgarantie.

Zijn de sets eenvoudig te installeren?2024-06-18T13:10:12+01:00

Bij elke set wordt een montage handleiding geleverd. De sets zijn eenvoudig zelf te installeren, zonder bijkomst van een installateur. Het duurt ongeveer 15 minuten per set.

Voor installatie van het ESDEC FLat Fix Fusion montage systeem kan je eenvoudig de handleiding van ESDEC volgen: landscape en portrait 

Klik hier voor handleiding AP Systems Micro omvormer 

Klik hier voor handleiding AP systems Wifi meter APSystems ECU-R Monitoring Systems gebruiksaanwijzing

Bekijk onderstaande video om te zien hoe eenvoudig je de sets kun installeren.

Heeft de oriëntatie van de panelen invloed op het vermogen?2023-09-08T10:09:43+01:00

Ja, de oriëntatie van de panelen speelt belangrijke een rol in het vermogen dat ze kunnen opwekken. In de bijna alle gevallen is het ideaal om zonnepanelen op het zuiden te richten, omdat ze dan het meeste zonlicht opvangen. Maar ook op het oosten of westen kunnen ze nog steeds aanzienlijke hoeveelheden energie produceren. Welke oriëntatie het beste is in jouw situatie hangt ook af van je verbruik. Zo is je opbrengst met panelen op het oosten en westen meer verspreid over de hele dag, dan met panelen op het zuiden. Meer hierover lees je in op onze pagina ‘Hoe kies je de juiste set’.

Hoe lang gaan zonnepanelen van New Power mee?2023-09-08T10:09:23+01:00

De meeste zonnepanelen hebben een levensduur van ongeveer 25 tot 30 jaar. Na verloop van tijd kan het vermogen van de panelen geleidelijk afnemen, maar ze blijven nog steeds energie opwekken. Bij New Power bieden we je een uitstekende garantie en service. Op al onze zonnepanelen bieden wij een performance garantie van 25 jaar en een productgarantie van 10 jaar

Wat is het verschil tussen Wattpiek (Wp) en kilowattuur (KWh)?2023-09-08T10:10:07+01:00

Wattpiek (Wp) is een eenheid die het maximale vermogen van een zonnepaneel onder ideale omstandigheden aangeeft. Kilowattuur (KWh) is daarentegen een eenheid van energie en geeft aan hoeveel elektriciteit (kilowatt) een zonnepaneel daadwerkelijk opwekt per uur (hour).

Wat zit er in een set?

Hoe werkt een zonnepanelen set met stopcontact?

Plaatsen op een plat dak

Meerdere sets aan elkaar koppelen

Bestellen bij New Power en levering

Makkelijk en veilig zelf te plaatsen

Binnen 2 jaar terugverdiend

Ga naar de bovenkant