DECEMBER ACTIE: 10% korting op alle producten met de kortingscode december2022.

Newpower

Hoe werkt het

Home/Hoe werkt het
Newpower

Hoe werkt het

Home/Hoe werkt het
Hoe werkt het2022-11-25T18:58:24+01:00

In het kort

De NP Solar Set kan je aansluiten met een stekker in het stopcontact.

Maar hoe werkt dat dan precies? De zon valt op de zonnecellen van het paneel. De zonnecellen zetten het zonlicht om in stroom. De micro-omvormer van de set zorgt ervoor dat de stroom die wordt opgewekt door de panelen geschikt is voor terug leveren in het stopcontact. Vanaf het stopcontact komt de stroom terecht bij de aangesloten groep in de meterkast.

De meeste energiemaatschappijen maken aan het einde van het jaar een verrekening van ‘wat is er verbruikt’ en ‘wat is er opgeleverd’. Daarmee verminderen de verbruikte kosten van het gehele huishouden. Het maakt dus niet uit op welke groep in de meterkast de panelen worden aangesloten!

De Home Solar Set is een Plug en Play zonnepaneel en valt onder de warenwet (nVWA), net zoals andere elektrische laagspanningsapparatuur. Ons product is CE gecertificeerd conform de eisen voor laagspanningsapparatuur. Apparatuur die door middel van aansluitsnoeren en verlengsnoeren op de elektriciteitsvoorziening wordt aangesloten vallen niet onder het bouwbesluit uit 2012. De NEN1010 is dan ook niet van toepassing op zonnepanelen met stekkers.

Op 1 lege groep kan maximaal 3600 Watt worden aangesloten. Een extra groep laten aanleggen voor zonnepanelen kan eenvoudig gedaan worden door een elektricien.

Newpower

Documenten

Instructie manual WING
Instructie manual PORTRAIT
portrait Newpower

Wat je wil weten

NP Home Set

Het onderstel van de NP Home Set bestaat al 10 jaar. Bewezen, robuust, eenvoudig en in 5 minuten te installeren op een plat dak. De zonnepanelen zijn verticaal opgesteld (zogenaamde portrait opstelling) met een hoek van 20° graden. Het is mogelijk om de zonnepanelen naast elkaar, achter elkaar of ‘rug aan rug’ te plaatsen.

 • weinig ruimte nodig
 • beste stand voor performance
 • goedkoopste oplossing
 • snelle montage

 • Geen gesloten systeem

 • Minder ideaal voor hoge daken

Webshop
Veelgestelde vragen
Instructie manual PORTRAIT
play img Newpower
wing Newpower

Wat je wil weten

NP Solar WING

Het onderstel van de NP Solar WING is van ESDEC. ESDEC is een van de grootste Nederlandse fabrikanten wereldwijd in montage systemen voor zonnepanelen op middelgrote en kleinere platte daken. De panelen zijn opgesteld in een hoek van 13° graden.
Het is mogelijk om de zonnepanelen naast elkaar, achter elkaar of ‘rug aan rug’ te plaatsen.

 • high end onderstel van ESDEC, de marktleider in onderstellen
 • licht en stevig, mooie afwerking
 • weinig ballast nodig
 • gesloten systeem
 • Iets meer ruimte nodig
 • Iets duurder
Webshop
Veelgestelde vragen
Instructie manual WING
play img Newpower

Veelgestelde vragen

Hoeveel stopcontacten heb ik nodig?2022-06-09T13:36:39+01:00

De Home Solar Set wordt aangesloten met een stekker in het stopcontact. Als u meerdere sets op 1 dak wil plaatsen, dan kan u de sets aan elkaar verbinden. Onze micro-omvormer heeft een vaste doorluskabel waarmee u sets aan elkaar kan verbinden. Uiteindelijk gaat er dan nog steeds 1 stekker naar het stopcontact. Let wel op dat er maximaal 3600 Wp op 1 lege groep aangesloten kan worden. Meer sets kan natuurlijk altijd maar dan zijn er meer stopcontacten en groepen nodig.

Is mijn dak stevig genoeg?2022-06-15T08:12:44+01:00

De set weegt exclusief ballast en inclusief panelen ongeveer 40 kilo. Elke set heeft daarnaast ballast nodig. De hoeveelheid ballast is afhankelijk van de hoogte van uw dak en waar u woont. Lees goed de manuals zodat u de juiste hoeveelheid ballast op uw set legt

Verkopen jullie ook een set met 1 of 3 panelen?2022-05-11T13:22:52+01:00

Onze plug en play zonnepanelen set bevat een micro-omvormer die geschikt is voor 2 zonnepanelen. Daarom is onze set een duo product; 2 panelen en 1 omvormer en verkopen we geen set voor 1 of 3 panelen.

Waar kan ik mijn BTW terugvragen?2022-05-03T15:00:20+01:00

Op de website van de belastingdienst kunt u eenvoudig de door u betaalde BTW terugvragen met de factuur die u van ons ontvangt.

Hoeveel ballast moet ik leggen?2022-05-03T14:57:32+01:00

Om garant te staan dat ons product bestand is tegen alle weersomstandigheden adviseren wij in totaal maximaal 30 kilo op elke installatiebeugel en 20 kilo in de ballastbak. Dit is de maximale ballast waarmee alle weersomstandigheden gedekt zijn. Vaak is deze maximale ballast niet nodig om deze extreme weersomstandigheden bij u minder voorkomen. Denk aan wind bij de kust. U kunt kijken waar u woont en wat er in uw regio wordt aangeraden qua ballast; bekijk dit overzicht voor meer informatie.

Eenvoudig zelf
te installeren

Bekijk de instructievideo
play img Newpower

Titel

Go to Top