Extra zonnepanelen bijplaatsen, is dat mogelijk?

Als trotse eigenaar van zonnepanelen weet je al hoeveel voordelen ze bieden, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Maar, wat als je meer groene energie wilt opwekken? Het antwoord is simpel: je zonnepanelen uitbreiden. In deze blog leggen we alles uit over hoe je jouw bestaande zonnesysteem kunt upgraden door het bijplaatsen van zonnepanelen met stekker, zodat jij nog meer kunt besparen!

extra zonnepanelen bijplaatsen

Extra zonnepanelen plaatsen: een slimme keuze

Het bijplaatsen van zonnepanelen is een slimme keuze voor iedereen die al geniet van de voordelen van zonne-energie. Je kunt jouw bestaande systeem eenvoudig uitbreiden en zo nog meer energie opwekken. Twijfel je nog of het slim is om extra zonnepanelen toe te voegen? Om deze redenen is het zeker een goed idee om plug and play zonnepanelen toe te voegen aan jouw huidige set:

  • Kostenbesparing: extra zonnepanelen betekenen meer energieopbrengst, wat weer zorgt voor een lagere energierekening. Je verdient niet alleen je investering terug, maar je bespaart ook op de lange termijn.

  • Duurzaamheid: door je zonnesysteem uit te breiden, verlaag je je ecologische voetafdruk nog verder. Je draagt bij aan een groenere toekomst van onze planeet. Daarnaast zijn onze zonnepanelen extra duurzaam doordat ze verplaatsbaar zijn. Je kunt ze dus eenvoudig meenemen wanneer je gaat verhuizen.

  • Toekomstbestendigheid: met de stijgende energieprijzen en de groeiende behoefte aan duurzame energiebronnen, zorgen extra zonnepanelen ervoor dat je goed voorbereid bent op de toekomst.

zonnepanelen toevoegen extra

Het bijplaatsen van zonnepanelen: hoe doe je dat?

Nu je weet wat de voordelen zijn, is het wel fijn om te weten welke stappen je moet nemen voordat je extra zonnepanelen met stekker kunt bijplaatsen.

 Stap 1: controleer je bestaande zonnesysteem

Voordat je extra panelen toevoegt, is het belangrijk om je bestaande zonnesysteem te controleren. Zorg ervoor dat alles goed werkt en dat er voldoende ruimte is voor extra panelen op je dak.

Stap 2: bereken je energiebehoefte

Bepaal hoeveel extra energie je wilt opwekken en hoeveel zonnepanelen je hiervoor nodig hebt. Houd rekening met je huidige energieverbruik en de beschikbare dakruimte.

Stap 3: beoordeel de elektriciteitsgroep(en)

Beoordeel de capaciteit op je elektriciteitsgroep. Bekijk wat er op de groep is aangesloten en onderzoek hoeveel ruimte er nog over is. Op een lege groep kun je maximaal 3600 Watt aansluiten, wat neerkomt op zo’n 5 à 6 sets zonnepanelen per groep. Als je dit aanhoudt is veiligheid gegarandeerd en voorkom je brand. Bij onvoldoende ruimte op de groep, kan een elektricien eenvoudig een extra groep aanleggen.

Stap 4: kies de juiste zonnepanelen

Bij New Power bieden we een divers aanbod van zonnepanelen met stekker aan, zowel losse zonnepanelen als zonnepanelen sets. Kies panelen die het beste passen bij energiebehoeften en specifieke situatie. Hulp nodig bij het kiezen van de juiste zonnepanelen set? Check de pagina ‘Hoe kies je de juiste set van New Power?

Stap 5: installatie

Het installeren van extra zonnepanelen is eenvoudig, vooral als je al ervaring hebt met zonne-energie. Je hebt hiervoor geen speciale installateur nodig. Lees alles over de installatie in onze handleiding voor een probleemloze en snelle installatie!

Stap 6: check de opbrengst via de app op jouw telefoon

Bekijk de opbrengst van jouw zonnepanelen op ieder moment eenvoudig via een app op je telefoon!

Meer weten over onze zonnepanelen?

Kosten van extra zonnepanelen plaatsen

Natuurlijk wil je ook weten wat het bijplaatsen van zonnepanelen kost. De prijs varieert afhankelijk van het type zonnepanelen dat je kiest en de benodigde installatiematerialen. Dit kan al vanaf Wij streven naar betaalbare zonnepanelen, zodat duurzame energie voor iedereen toegankelijk is. Doordat je bij zonnepanelen van New Power geen dure installateur nodig hebt, ben je daarnaast gegarandeerd goedkoper uit dan bij een andere partij! Bekijk voor de actuele prijzen onze shop!

Zonnepanelen op twee verschillende daken

Sommige huiseigenaren hebben zonnepanelen op meerdere daken, bijvoorbeeld op hun huis en op een garage, schuur of zelfs in hun tuin. Het is zeker mogelijk om zonnepanelen op verschillende daken te installeren en de energieopbrengst te combineren. Doordat je onze zonnepanelen eenvoudig zelf kunt aansluiten op een elektriciteitsgroep, kun je onze panelen gemakkelijk combineren naast jouw huidige zonnepanelen, zonder dat je hier een externe partij bij nodig hebt.

Zonnepanelen uitbreiden: een groene toekomst

Het bijplaatsen van zonnepanelen is de perfecte manier om je bestaande zonnesysteem te verbeteren én nog meer te besparen op jouw energierekening. Wij helpen je graag bij deze groene upgrade. Bekijk onze webshop of neem indien je nog vragen hebt contact op met onze klantenservice. Wil je 5 zonnepanelen sets of meer bestellen? Lees dan meer over onze staffelkorting!

Extra zonnepanelen van New Power

Home solar set

Wing
Naast elkaar

0% btw

Home solar set

Wing
Oost-West

0% btw

Home solar set

Wing
Achter elkaar

0% btw

Home solar set

Portrait

0% btw

Home solar set

Mini

0% btw