Is mijn dak geschikt?

De Home Solar Set kan geplaatst worden op een plat dak of in de tuin. Er zijn wel een aantal zaken die belangrijk zijn om in de gaten te houden voordat u de set plaatst op uw dak.

Scan img Newpower

Home solar set

Portrait

0% btw

Home solar set

Wing
Naast elkaar

0% btw

Home solar set

Wing
Oost-West

0% btw

Home solar set

Wing
Achter elkaar

0% btw

Contact

Basic onderstel

De NP Home Set heeft een basic onderstel waarbij de panelen ‘overeind’ staan met een hoek van 20 graden. Dit heet een Portrait opstelling. Het onderstel van deze set is een gepatenteerd en gecertificeerd en is speciaal door Newpower ontworpen voor de NP Home Set.

High End onderstel

De NP Solar Set WING heeft een ESDEC Flat Fix Fusion onderstel waarbij de panelen ‘horizontaal’ liggen met een hoek van 13 graden. Dit heet een Landscape opstelling. ESDEC Flat Fix Fusion is hét modulaire en flexibele montagesysteem voor zonnepanelen op middelgrote en kleinere platte daken. Het is zeer eenvoudig zelf te plaatsen. Door het modulaire karakter kan er voor ieder dak een specifieke opstelling gerealiseerd worden.

Is uw dak stevig genoeg?

De set weegt exclusief ballast 40 kilo. Elke set heeft daarnaast een maximale ballast van 30 kilo per paneel nodig om tegen alle weersomstandigheden bestand te zijn. Let er dus goed op dat uw dak dit gewicht aankan, want anders is het een risico dat er scheuren en dus lekkages in uw dak komen.

Is er genoeg ruimte?

Er moet genoeg ruimte op uw dak zijn om een of meerdere sets te plaatsen. Genoeg ruimte betekent dat wij adviseren om de sets niet geheel aan de rand van het dak te plaatsen. Bij heftig weer kan het zijn dat de set wat beweegt en daarom adviseren wij om een aantal cm afstand van de dakrand aan te houden. Hoe hoger het dak waarop de set komt te staan, hoe meer ruimte er nodig is, want hoe harder de wind kan zijn.

We adviseren onze klanten om anti-slipmatjes onder de beugels te plaatsen. Dat beschermt uw dak en is een extra maatregel tegen wind.

Komt er zon op uw dak?

De opbrengst van zonnepanelen is het grootst als ze op het zuiden gericht liggen. Maar niet voor ieder huis is een oriëntatie op het zuiden mogelijk; denk bijvoorbeeld aan rijtjeshuizen die in een andere windrichting staan of woningen in de schaduw van een hoog gebouw. In zulke gevallen kunnen de zonnepanelen het beste naar het zuidoosten of zuidwesten gericht worden. Bij ligging op het oosten of westen is de opbrengst bij deze hellingshoek ongeveer 20 procent lager en op het noorden is die 45 procent lager.

Is er een stopcontact in de buurt?

De Home Solar Set wordt aangesloten met een stekker in het stopcontact. Als u meerdere sets op 1 dak wil plaatsen, dan leveren wij zogenaamde doorluskabels mee. Deze kabels verbinden de sets aan elkaar en uiteindelijk gaat er nog steeds 1 stekker naar het stopcontact. Onze kabel naar het stopcontact is 8 meter.