Denk je aan zonnepanelen op schuren of garages? Of het nu gaat om het dak van jouw woning, schuur, of een (vrijstaande) garage, zonnepanelen kunnen overal een duurzame toevoeging zijn. Met onze doe-het-zelf zonnepanelen voorzie je zowel je schuurdak als je garagedak eenvoudig van zonnepanelen. Slim, want het installeren van zonnepanelen op jouw (meestal ongebruikte) schuurdak of garagedak biedt verschillende voordelen. Ontdek deze voordelen en de eenvoud van de installatie van onze zonnepanelen met stekker in deze blog.

Zelf zonnepanelen plaatsen op schuur of garage

Of je nu zonnepanelen op het platte dak van je schuur of garage wilt plaatsen, beide opties bieden de kans om duurzame energie te benutten. De stekkerklare zonnepanelensets van New Power maken dit een eenvoudig doe-het-zelf project voor zowel schuurdaken als garagedaken. Je hebt alleen een plat dak nodig met voldoende ruimte. Onze sets kun je eenvoudig zelf installeren, waardoor je snel geniet van groene energie en een lagere energierekening. Heeft jouw schuur of garage een schuin dak, maar wil je wel graag zonnepanelen plaatsen? Neem dan contact op met onze klantenservice voor de mogelijkheden.

zonnepanelen op schuur plaatsen

Mag je zonnepanelen op je schuur plaatsen?

Regelmatig krijgen wij de vraag: ‘heb ik een vergunning nodig voor zonnepanelen op mijn schuur of garage?’ Meestal is dit niet nodig, zolang het bouwwerk aan de bouwvoorschriften voldoet en de zonnepanelen niet uitsteken over de rand van jouw schuur of garage. Is het bouwwerk een monumentaal pand of is er een ander plaatselijk bestemmingsplan, dan zijn de regels vaak wat strenger. Controleer dit altijd vooraf bij je gemeente, zo voorkom je verrassingen.

Waarom schuur of garage met zonnepanelen?

Maak van je schuur of garage meer dan enkel een opslagruimte. Benut je dakruimte optimaal. Gebruik de opgewekte energie voor (het opladen van) elektrische gereedschappen, het verwarmen van de schuur/garage of voor extra energie in je huis. Een slimme manier om je energieverbruik te verduurzamen en je energiekosten te verlagen.

Voordelen van zonnepanelen op garage of schuur

Zonnepanelen op je schuur of garage verlagen niet alleen je ecologische voetafdruk en energierekening, maar bieden ook andere voordelen. Zo bespaar je met onze doe-het-zelf panelen op montagekosten, doordat je ze eenvoudig zelf installeert. Verder verhoog je met zonnepanelen op jouw dak de waarde van je eigendom, doordat je jouw schuur en/of huis hiermee energiezuiniger maakt. Gunstig wanneer je besluit jouw eigendom te verkopen. Daarnaast bieden onze plug & play zonnepanelen de flexibiliteit om ze mee te nemen naar een nieuwe locatie, waardoor je lekker lang kunt genieten van deze duurzame investering.

Welke zonnepanelen moet ik kiezen?

Hoe kies je de juiste zonnepanelenset voor je schuur of garage?

Bij het kiezen van zonnepanelen voor het dak van jouw schuur of garage, is het belangrijk rekening te houden met de grootte van het dak, de oriëntatie ten opzichte van de zon, schaduwplekken en de maximale ballast die het dak kan dragen. Zo kan een houten schuurdakje vaak minder gewicht dragen dan een garagedak met betonnen of stalen constructie. Ook het type dakbedekking heeft invloed hebben op de maximale ballast. New Power biedt verschillende sets, geschikt voor diverse situaties. Op onze pagina ‘Hoe kies je de juiste set van New Power?’ lees je hier alles over! Kom je er niet uit? Neem dan contact op met een van onze specialisten voor een advies op maat!

Home solar set

Wing
Naast elkaar

0% btw

Home solar set

Wing
Oost-West

0% btw

Home solar set

Wing
Achter elkaar

0% btw

Home solar set

Portrait

0% btw

Home solar set

Mini

0% btw

Neem de stap naar duurzame energie met zonnepanelen van New Power

Ben je klaar voor een duurzamere toekomst en wil je besparen op je energierekening? Check onze webshop en bekijk de verschillende zonnepanelensets. Onze gebruiksvriendelijke sets met eenvoudige installatie zijn erg geschikt voor op schuurdaken, garagedaken en andere platte daken, zoals een tuinhuis. Neem vandaag nog een kijkje in onze shop en ontdek hoe eenvoudig het is om zelf zonnepanelen te plaatsen! Tip: als je meer dan 5 zonnepanelen sets afneemt, profiteer je van onze staffelkorting!